Thursday, April 29, 2010

ADAMAYA


Hello. Macam yang semua dah tahu, ADAMAYA tu adalah sebuah drama. Malaysian drama. Biasanya, kalau aku tengok cerita Melayu ni, aku jarang follow daripada mula sampai habis. Tapi, bila aku tengok ADAMAYA, aku rasa cool. Intresting. Even tertunggu-tunggu episod seterusnya.


Kalau sebelum ni, aku rasa, NURKASIH terbaik. Tapi sekarang aku rasa ADAMAYA way way better. Kalau tengok mesti nak gelak-gelak. Feel the mood. Bila sedih, macam toucing je. Pelakon pon diorang pandai pilih. Expecially Amani ,Sarah dengan Mika. HAHA.

Mungkin jalan cerita tu agak mengarut. Sensitive issue. Rampas bini orangkan? Tapi, aku still nak tengok juga cerita tu. Because the way dia plotkan cerita tu sangat teratur. Aku harap lepas ni, akan ada lebih banyak la cerita Melayu macam tu. Cool and tak banyak dramatic. Tambahan, bukan pasal harta, pangkat, darjat or so-what-ever.

Try to produce the new and unique one. HEHE.


Rated:

♥♥♥♥♥/♥♥♥♥♥



ditulis tepat oleh Cik EZATULHANIBINTIYUSOFAKMAR pada
29/04/2010 jam 9:23petang waktu tempatan

Monday, April 26, 2010

hitam =.="

Semua orang cakap aku hitam dah. Ada tu cakap aku patel(keling). Ahh, sedih siaa. Sekarang aku duduk rumah pakai krim je. Pakai banyak-banyak. Biar nanti putih balik.

Duduk rumah buat homework. Homework banyak. Biasalah, nak dekat Mid-year testkan? Kenalah work hard sikit. Tapi kadang-kadang adalah aku menjengah-jengah ke blog orang.


Tapi, geli aku baca ayat-ayat diorang. Erkkkk ..

Seriously, aku tak suka blog yang sangat express out all the felling. Contoh;

Sayang, I tak sangka you buat I macam ni. Kenapa you sanggup tinggalkan I? I ada buat salah ke? Kalau ada, apa salah I. I sanggup perbaiki diri I, jadi lebih baik, tapi you janganlah buat I macam ni.


WALAOO. Mungkin dia ingat 'sayang dia' akan baca blog dia, tapi matured la sikit. Guna ayat macam tu? Kalau ayat macam tu, hantar massage handpone bolehlah ann? Mungkin dia anggap blog tu diary, tapi aku rasa, blog ni tatapan umum. Tak payahlah sampai terlalu over express.

Mungkin dia pikir,
BLOG AKU, AKU PUNYA PASAL LAH, KAU SIBUK PAHAL?

Kan kan? Buat blog ni free, bukan berbayar. Kalau buat blog berbayar tak apa juga. Ni takat blog free of charge macam tu, dah nak over-over sampai macam tu sekali.


Hidup ni berbeza, kita tak boleh fikir diri kita je. Self-interest. Kita kena fikir orang lain juga.


Macam yang cikgu aku penah cakap;

Kalau kita nak tahu kekurangan diri kita, tanyalah musuh kita.
Jangan tanya sahabat kita.
Sebab sahabat kita kadang-kadang menipu, untuk jaga hati kita.
Kan?




Okay, fine! Aku tak tahu apasal entry aku macam ni?
=.="

ditulis tepat oleh Cik EZATULHANIBINTIYUSOFAKMAR pada
26/04/2010 jam 4:33petang waktu tempatan




Sunday, April 25, 2010

penat bukan kepalang


Lama tak update blog? Aihh, memang. Minggu ni aku busy. Kawad kaki untuk KRS. Nasib baik semalam dah habis. Ahh, lega rasanya. Sekarang, satu badan sakit. Lenguh lenguh. Tak cukup dengan sakit badan, muka pun dah hitam dah.

Kawad kaki dekat Sekolah Menengah Impian Emas. Yang bestnya, jumpa kawan kawan lama sekolah rendah. WAHH, best sebab lama tak jumpa diorang. Empat tahun dah tak jumpa.

Semua muka pun dah lain. Diorang cakap aku pun dah tembam. Yelah, aku memang dah tembam.

Ingat nak tulis panjang-panjang lagi.

Tapi nak buat homework la. Okay bye bye.


Nak jumpa Zahiril Adzim boleh?
Amin~


ditulis tepat oleh Cik EZATULHANIBINTIYUSOFAKMAR pada
25/04/2010 jam 7:33pagi waktu tempatan



Thursday, April 8, 2010

bukak mata

Cutekan dia susukan tupai tu? HEHE.



Tapi manusia?
Dapat bayi, di buang-buang. =.=



Mana kau letak akal kau?
Setaraf rupanya kau dengan binatang?
Oh, salah.
Barangkali rendah lagi.
ditulis tepat oleh Cik EZATULHANIBINTIYUSOFAKMAR pada
08/04/2010 jam 10:33petangwaktu tempatan

Tuesday, April 6, 2010

kecewa

Aku kecewa Akim AF7 tak menang apa-apa anguerah dekat ABPBH
Aku kecewa Faizal Tahir tak menang apa-apa anguerah dekat ABPBH
Aku kecewa Akim AF7 tak nyanyi lagu dia sendiri dekat ABPBH
Aku kecewa Faizal Tahir tak nyanyi lagu dia sendiri dekat ABPBH

Aku kecewa...


Aku kecewa.....



Aku kecewa.........





Tapi sebenarnya, takdelah kecewa sangat. Sebab kelakar time tengok Fasha Sanda kena booooo. Ahaiii. Lepas tu, terus keluarkan statement lat surat khabar yang dia akan ubah sikap. =.="



Susah sebenarnya jadi artis. Personaliti kene jaga. Orang pandang atas ke bawah. Kalau tak mampu, jadi jelah makeup artis. Heee. Kerja belakang pentas.


Nasib YUNA menangg <33

ditulis tepat oleh Cik EZATULHANIBINTIYUSOFAKMAR pada
06/04/2010 jam 5:14petang waktu tempatan