Friday, December 28, 2012

TOO LATE TO SAY HI?

Hello new semester. :)

Alhamdulillah, for this sem,  my room is B103. Tak jauh pun dengan bilik lama. Since they arranged the room according to the alphabet and  mine is E, so yeah. I dapatlah bilik aras bawah. And since I came early masa pendaftaran kolej tu, I dapatlah katil bawah. ( Exactly the same position as the last semester.)

Alhamdulillah jugak, roomates pun nice and cool. Walaupun mula-mula a bit takut-takut nak tegur diorng ( of kos, senior woi ), but then diorng pun peramah. So hope we will get to know each other as the time pass by. Ihihihi.

And for lectures, so far so good. Alhamdulillah. Cuma for this sem ada kelas buat dekat DK (dewan kuliah). And my problem, bila kelas dekat DK memang ngantuk and lemau. Haha.

Subjects makin berat. Berat ah 7 subjek tu.

Subjek senang macam CTU (agama) pun dah jadi subjek berat because the syllabus it self. Belajar pasal tamadun and tokoh. Banyak membaca. :( Hafal.

Assignments.

Presentations.

Past year questions.

Tests.

Biasalah student.


And for the presentations, too bad too bad. For CTU, I'' be the first presentor and for BEL, I'll be the second presentor. So by next week, dah start presentation bla bla bla but yeah I don't mind. Lepas tu rileks tengok je orang lain present, goyang kaki, and act like a lecturer. Haha.

So, ANC, you'll be my top wishlist from now. 

Wednesday, October 24, 2012

I WONT SHUT OFF MY MYSPACE ACCOUNT




WHY?
Because so much memories left here.
And I won't close this site until Tom decide to close it.

Monday, October 22, 2012

FIRST SEM - THE END

Dormmates sayang~
Me - Yana - Kak Fatin - Huda - Rabi - Azi - Aifa - Kak Atul - Angah
Not in picture ; Izzati - Nadia - Kak Kina

Alhamdulillah. Jumpa juga I dengan cuti first sem ni. Rasa macam dah lama sangat tunggu. Lagi lagi bila in the middle of study week tu.

First sem, memang I admit is a bit haru sikit. Yelah, semuanya pertama kali. But indeed, I did the best. Apapun result nanti, i'll just accept it.

Selama hidup berkampus ni, banyak new experiences I dapat. And the most important part is to accept people's weakness as well as people can accept yours.

Kita tak boleh expect orang yang dah 18 tahun untuk berubah perangai jadi apa yang kita suka. Kadang-kadang dia bukannya teruk mana, they are just born that way. As well as me. I pun ada weaknesses. And I can see people can accept me the way I am. Yeay!

Next, don't expect people can be the same as you. InsyaAllah, if you selalu fikir macam ni, there will be no reasons for you to look down to others.

Thing positive about others. "Biar orang mengata kita, jangan kita mengata orang." This part, paling susah nak apply. Sometimes I just too passive. I'll just thing about the negative side before the positive. But in future, i'll try my best to be positive. Haha!

Ingat both parents selalu. Selalu. For this, I shall explain no more.

Never give up, till your last breath. Jangan menyerah, selagi Allah masih bagi kamu nyawa, selagi itu Dia mahu kamu berusaha. Sedangkan Allah tidak mahu kamu berhenti berusaha, kenapa kamu  perlu menyerah?

Lastly, my favourite ever quote. Man Jadda Wajada. Siapa berusaha, dia berjaya.



First sem, thanks for the memories. For my babies B101, thanks for the moment that we shared together. For J3AC1101A I love you guys and ... Let be my classmates again? Haha!



*Blink eyes.* I've change my header. Hehe. And I love it so much. No heavy colours. Simple yet nice. And ... cute? *muntah hijau*


Ayayyayayayyyaieee bye awesome people!!

Monday, September 10, 2012

MEET MY CLASSMATE - It's still Hari Raya

Salam 23 Syawal,


Alhamdulillah, it has been more than 3 months i've struggle at Kampus UiTM Larkin. Even final exam pun dah dekat dah. Rasa feefiling nak SPM aje.

With Rena, the host on that day.

So, I've spent my time with my lovely classmates. Rena(who is one of my classmates-pictures above) buat open house. Jadi dapatlah kami gather bersama, have fun. Talking and chit chat. Not about study, of kos.

Azrul - Aida - Syafizi - Rabiatul - Rais - Me = Awesome classmates!


And basically having fun. n___nV

Next year kalau satu class lagi mesti awesomekan classmates? :")

Acah acah bermanja dengan Rabiatul. Dia ni one of The Babies(my roomates). So dia lah roomates I, dia lah classmates I. Tu pasal gambar extra manja tu naaaa. *gelak kecil.jpg*

*gelak kecil.jpg* 
MUAHAHAHAHAHAHAHA!

For the final exams, aaaaaaaaa. Nervous tau. First time ni nak experience sitting an examination as a University student. Excited pun ada. What ever it is, I hope I'll do the best. 

And the most important thing is, can't wait for my first CUTI SEMESTER! Haha. 


Last but not least,


It is still raya youguys!!! Treasure the moment!!!! At least before the upcoming finals. Kyaaaakk~~





Jangan pernah menyesal. Jika indah, jadikan kenangan. Jika pahit, jadikan pengalaman.

B101, Kampus UiTM Larkin 

Sunday, August 26, 2012

RAYA IS HAPPY SO DO I!

Selamat Hari Raya, Eat daging lembu,
For the hari raya, I wore blue.

Salam Lebaran dear people.

Lama nampaknya tinggalkan blog ni. *Sapu sampah sarap dekat blog* Fuh berhabuk. Maaflah blog kita tak raya tahun ni. Tak sempat belikan header baru. Background baru. Template baru. Pakai barang lama aje. Maaf le. Jangan boring.

So I shall say this year is the first year that I celebrated Hari Raya as a University Student. Eceh. So all I can say this was very tiring. Nak fikir assignment nya, nak fikir raya nya. Not to do the assignment or not hari raya or do both and no rest at all. Haha.

But Allhamdulillah everything is under the control tapi adalah sikit sikit benda tak buat.

So how was my raya? Prestasi duit raya agak hambar. Tapi dah berjaya terima kenyataan bahawa kita dah besaq. Nak harap duit raya jadi income akhir tahun memang silap besau ah. *geleng kepala*

The trios. Me and siblings. Muka tak sama, tapi DNA kitorang konfirm sama. Konfirm.

My anak buah. Presenting, Nabeel and Naufal. Excercise mulut. Say aaaaaaaaaa.

Eh Abah panggil nak hantar I balik UiTM. Later I sambung okay?


Hahahahahahahahahhaha



SELAMAT HARI RAYA!!!





Sunday, July 15, 2012

KITA MALAYSIANS JANGAN DEMAND

Aku ada kawan, bukan le rumate, classmate pun bukan. Tapi kawan jugak la. Cuma ayat dia buat aku sentap,

I am not into Malay movies. So typical. Mesti ada air mata. Bla bla bla..

Kamon sedari, cliche la awak ni. 

What do you expect when watching Malay movies?

Setanding dengan Harry Potter? Super hero ala-ala The Avengers? Ke action-action ala pilem-pilem Kak Jolie? Aisey sedih la macam ni kita dengar.

Malay movies doh. Nama pun Malay movies.

We as Malaysians, kalau kita cuba buat filem agak genrenya Mat Salleh... Sound so wrong. It was really not us weh. So just stick with what we are now. To sah nak dok give high expetation.

Kau kemplain Malay movies and dramas so typical, tapi riuh melayan cerekarama jugak. Sama la macam kita kemplain maggi, junk food, McD, KFC, Coke tu tak baik untuk kesihatan. Tapi hampeh tapi kita makan jugakkan?

Instead of it, why don't you make yourself a movie?

Don't deny the fact that Malay Movies are all about us. Dia bukan typical Malay Movie yang korang dok cakap-cakap tu. Dia memang kita. Filem air mata. Memang jiwa kita, as a Malay, memang macam tu. 

Tak percaya, movie Haq yang pada aku genre dia agak lari jauh dari jiwa Melayu kita, see? What happen to that film? Entah korang tahu entah tak Haq tu.

Kemon lah, kalau dah hari-hari hang pa breakfast makan Roti Canai, Nasi Lemak, Lontong takkan tiba tiba hang pa nak pi ubah makan American Breakfast pulak. Tak ke tu tipu diri sendiri namanya.

Cuma ye la, kadang-kadang teringin jugakkan lidah tu nak breakfast scramble egg, french toast, hash brown, potato salad wih hot chocolate. Tapi berpadananlah. Jangan la carik dekat warung, memang tak dapatlahkan.

Makanya, kalau youguys teringin nak tengok cerita bergenre SuperHero and Action, stick with American Movies. Kalau nak tengok cerita cinta yang komfem memerah air mata, go find yourself korean dramas. Nak tengok cerita fiksyen daripada manga, well we have Japanese movies and dramas. Kalau nak tengok cerita hantu atau cerita cinta Islamic, we do have Indonesians drama.

So pick what do you like and stop put a high expectation on Malay Movies or Dramas.

Tolonglah, jangan expect nak main salji kalau kau duduk Malaysia. Tak akan turun doh. Tak akan. Sebab nanti kalau dah sampai salji dah turun dekat Malaysia hmmmmm. Itu dah lain macam ceritanya.


Jangan dok mintak bukan-bukan eh. Jangan.

Wallahualam. Salam semua.

Tuesday, June 19, 2012

MACAM DAH BUNTU

Buntu tu macam blur. Dalam keadaan kaki tangan kau kebas kena aircond, kau duduk depat PC library ni, kau duk ketuk ketuk pak puk pak puk pak puk keyboard depan ni, bila agak kau dah puas..... kau tekan Backspace lama lama.

Aik? Padam balik ke kak?

Macam serba tak kena.

Kau nak tulis. Ada dah idea ni, macam best je ni kalau tulis, tapi bila dah tulis.....

Mak aihhh. Macam mengarut aje.

Sejak aku dah jadi student Universiti ni, aku selalu baca balik apa aku tulis. Maksud aku, sebelum aku publish, aku baca banyak banyak. Ulang-ulang. Aku rasa macam, eh pahal aku childish ni? You are no longer school student la.

Jap aku sengih.

Eh macamlah dah besaq sangat.

Aku cuma tak nak jadi childish sangat dah. Pelan pelan nak jadi dewasa sikit. Muahahahah. Cliche nya. Benci pulak aku baca tulisan sendiri. Haha.

Dah lah, at least aku cuba kan?





Lepas ni tak ada entry dah pasal celebriti crush. 





Ala kata dah nak jadi dewasa.


Haha. Kamon la Nini.

Friday, June 15, 2012

NEW BEGINNING

6 June - UiTM Segamat, MDS
Cherish me for the new beginning.
Thanks Allah, it was a good start. I hope it will be a good end too.

Thanks for all those people who wished me Happy Birthday. Tahun ni celebrate birthday tanpa kek. Tanpa parents. Mula macam sebak. Tapi ..... cool la weh.




All I can say is thanks for all lovely-lovely wish. Thanks for 800++ people who sang a birthday song for me. I was really touched. Tergumam tak tahu nak kata apa lagi dah tau. No matter lah you budak Segamat or budak Bandaraya Johor Bahru. Thanks sangat!

Also for abang kakak pm, both Segamat and Johor Bahru. The not-so-prank .... I was truly touch laa Bang Kak. Heee ;") 

Lovelovelove <3

Doakan saya. Doakan saya. Doakan saya.

Amin


Library, 
UiTM Kampus Bandaraya Johor Bahru.
9.55pm