Friday, February 25, 2011

JUSCO-ING

Hi geng!

Ini cerita semalam. Sepatutnya entry ni di tulis semalam. Tapi upload video lambat. Jadi aku decide untuk tulis entry ni hari esok (hari ini).

Macam biasa. Aku dengan kawan-kawan aku lepak di Arena, Jusco Taman Universiti. Nak bincang pasal Bridge Competition 2011. International state maa. Siapa tak nak? 

Dah puas reka itu reka ini. Kami pun buat ler video. ^^, Layankan jelah. So sorry for those annoying atitude kami. Nahh. Sorry again. HEHE.

- Anis, Ezatul, Amal, Nazihah -

Tadi dah hantar proposalnya. Harap di terima. Dan dapat take part dalam big competition macam ni. Korang pun doakanlah kejayaan kitorang eh. 

Ada video, mestilah ada picture kan? Okay. Nah, here we go!

Classmate, Ng Mei Ching dan bestfriend Nazihah. Masih dekat sekolah time ni.

Makan! Meal for that day is Mee Bandung dengan ABC. Boleh tahan sedap!
Thanks to Anis tangkapkan gambar sampai gambar dia tak ada.

Time ni memang aku dah perasan hot habis dah ni. Tu pose maut macam tu.

Ni pulak perasan cun habis.

Stok tayang gigi. Ehem. Jangan jeles.

Sejak bila budak sekolah U1 ni ada pelajar Indonesia ni?

Haa, dah lah. Tu je kut. Till then ya kawan-kawan!


Thursday, February 24, 2011

TAGGED

Hi geng!

Aku kena tag oleh Abang Degawan. Nama sebenar Afrudy. Nama macho Rusy. Mekasih abang hensem sudi tag saya yang memang langsung tak hensem ni. 

Tapi, dengan kegigihan yang aku ada. Aku kuatkan diri aku. Untuk jawab soalan ni. Sememangnya, lebih susah daripada jawab soalan SPM. Fuh. *Kesat air liur peluh.

Here we go :

Nama comel anda ialah?
Nini Comel. Kena ada comel. Baru nama tu nama comel. Kalau nak Hani comel pun boleh. Ezatul Comel pun boleh. Alang-alang, baby comel. Ahh. Sukanya nama tu. TT

Anda sukakan fesyen yang macam mana?
Easy! Pesen yang pakai tudung. Dan daripada jeans. Aku selesa pakai long skirt. Seriously. HEHE. Tapi aku masih  pakai jeans.

Haiwan yang paling anda gemari ?
Penyu.

Kenapa anda pilih haiwan tersebut ?
Sebab dia jalan lambat-lambat. Mengesot macam suster ngesot dah. Heh. Kau tak rasa comel ke?

Jeans yang anda suka pakai ?
Halamak. Aku not into jeans sangatlah wei. So tak tahu dah nak jawab apa. 

Cinta anda pernah di tolak?
Tak. Entah. Sebab aku bukan jenis suka confess. Pendam je dah ah.

Apa perkara yang anda tak boleh lupakan ?
Kena marah. HEHE.

Apa yang anda impikan selama ini ?
- Ada baby. 
- Belajar ke korea.
- Jadi jutawan.
- Jumpa SYH dan ZA. *Banyak lagi artis lain.
- Happykan family expecially Mama Abah!

Anda setia apabila bercinta ?
Gelilah nak jawab soalan ni. Tak nak jawab boleh?

Anda pernah berangan seorang diri? Kenapa?
Pernah sangat. Selalu. Sebab, dunia saya lebih indah dengan angan-angan.

Sebelum keluar rumah, apa yang perlu anda buat ? Nyatakan lima
- Salam Mama.
- Cakap bye bye dekat seisi rumah.
- Check duit dalam poket pastikan ada.
- Pastikan tak ada barang yang tertinggal.
- Tengok cermin. Comel? Okay dah boleh keluar.

Benda apa yang sentiasa anda bawak bila keluar ?
- Duit Duit Duit. Camera compact.

Perangai teruk di zaman sekolah anda ?
- Entah. ==" Ada memang ada. Mestilah ada. Cuma entah.

Di manakah tempat paling sesuai untuk anda honeymoon ?
Aku tak terfikir sejauh itu lagi. Nama anak terfikir dah. Cuma tempat honeymoon belum.

Haa, itulah kawan-kawan. Sedikit informasi yang boleh kita share bersama. HEHE. Semua boleh copy paste dan jawab soalan ni okay! HEHE. Saya tak mare.

^^,

Yaa da!


Sunday, February 20, 2011

REVIEW : TELEMOVIE KASHAF IMANI

Hi geng!

Poster Kashaf Imani - Google

Harini aku pergi tengok telemovie Kashaf Imani. Kawan aku, Nazihah Yaacob yang suruh tengok. Katanya best. Aku ada tengok iklan dia, cuma, aku ada tusyen masa malam Khamis tu. Tak sempat pulak nak tengok. Kebetulan, dekan laman web aku selalu tengok movie, telemovie dan drama tu, ada pulak cerita ni. Terus aku tengok. Layan pelakon-pelakon dia dulu.

Syarifah Amani sebagai Imani dan Beto Khusyairi sebagai Kashaf.
Muka hero dia. Sejap macam vokalis kumpulan Dewa. Kejap macam Rusdi Ramli.

Mak(Normah Damanhuri) dan adik perempuan(Wan Syarmilla-Syamim) Kashaf

Ada lagi a few pelakon. Tapi aku rasa, watak dia kurang penting. Tak ada pun tak apa rasanya. Lagi pun, malas nak print screen time tu. Hehe.

Cerita ni pasal seorang jejaka, Kashaf yang di lahirkan di dalam family yang boleh tahan dahsat. Mak dia pelacur. Family dah porak peranda, apakan anaknya. Ye dak. Tapi Kashaf ni, anak yang baik. Walaupun teghejal-teghejal dia, dia tetap sayang mak dia.

Imani merupakan seorang anak yatim piatu yang duduk dengan neneknya. Dia ada speciabiliy melihat dan bercakap dengan roh. Dalam pada masa yang sama, dia ni menyimpan perasaan dekat Kashaf ni. Selalu jadi stalker dia. Apa-apa je barang Kashaf yang Kashaf buang, dia kutip dan simpan dalam satu tin biskut.

Nak di jadikan cerita, tin biskut tu, sampai ke tangan Kashaf. Tapi sebab Imani ni pemalu, dia pun mendalihkan dia suka Kashaf ni. ^^, Sweet auu part ni!

Pada suatu malam yang suram. Kashaf pun balik ke rumah. Bila dia sampai je di rumah. Mak dia terus tampar dia. Sebab kereta adik dia kena tarik. Kashaf di salahkan sebab tak bayar duit kereta Syamim. Kashaf ni pun melawanlah. Sebab dia kata, dia dah bayar. Lepas tu, terjadi pergaduhan antara anak beranak itu. Mak dia pun apa lagi, halaulah Kashaf keluar dari rumah tu.

Kashaf dengan perasaan bersalah pada mak dia ni, blah lah dari rumah tu. Lepas tu, ada sekumpulan pemuda, telah datang. Dan dia telah di tikam dengan pisau!

Tak ada siapa bantu dia. Lepas dia kena tikam. Dia pun terbaring di atas jalan dengan keadaan berlumuran darah.

Okay dah. Stop. Sampai sini je aku cerita. Malas. Korang tengoklah. Best. Thumbs up astro!

Cerita tak ada. Gambar ada! Banyak tau.

Beto Khusyairi capture from Kashaf Imani.

Beto Khusyairi cry - Captured from Kashaf Imani.
Aku suka tengok laki menangis, comel je.

Teruskan pulak dengan gambar Syarifah Amani kita!

Comel sangat Syarifah Amani dalam cerita ni!


Banyak-banyak gambar, ni paling aku suka.
Comel je diorng ni kan! ^^,

Dialog best dalam cerita ni adalah :

Imani : Awak tak percaya saya?
Kashaf : Tak. *Geleng kepala*
Imani : Asal?!
Kashaf : Sebab awak tipu. *Ketawa*

Okay tu je dah rasanya. Yang pasti, semua boleh tengok cerita ni ramai-ramai. Bagi pengajaran sangat. Cerita pun comel. ^^, Boleh tengok secara online di sini :

Url tonton Kashaf Imani secara online :
http://malaymoviesfull.blogspot.com/2011/02/kashaf-imani.html

Okay, semoga kita semua dapat kesedaran daripadaNya bila melihat telemovie ni!


Saturday, February 19, 2011

SYAMSUL YUSOF VS ZAHIRIL ADZIM

Hi geng!

Tadi aku google-google. Lepas tu terjumpa website ni :

Terus aku stuck jap depat laptop. Eh, nak vote siapa ni. Pada aku, dua-dua hebat. Dua-dua ada karisma. Ada character yang tersendiri. Yang paling penting, dua dua aku minat. Huh. Macam mana ni.


Aduh, agak-agak siapa aku pilih eh? Lepas tu aku baca balik. Oh baru perasan. Undi pasal pakaian rupanya. Rasanya macam dah dapat siapa aku nak undi ni. Tettt.


Sebab aku memang suka sangat gaya Military ni, cepat je terus aku undi Zahiril Adzim. Baju tu lawa sangat. Aku suka. Seluar dia pun lawa. Kasut dia pun cool. Dia senyum pun ikhlas je. Lagilah dengan tahi lalat manis dia tu. *Eh over pulak dah?

Lepas undi je, terus dia keluarkan result :


Eh eh. Eh? Kesian Syamsul. Bukan apa, baju tu, random sangat. Lepas tu, gaya dia berdiri tu, tak macho betul. Isk. Ekspresi muka, kerek-kerek sikit. Tupasal orang tak vote kut. Hehe. Tabah ye Syamsul. Jangan penpuntus asa. Usaha tangga kejayaan.

Haa, apa lagi, korang tak nak vote jugaks kes?

Dah dah. Kay? Bye. Thanks!

*Rindu blog, lama tak update. Bukan tak ada cerita. Cuma mim alif las. Hehe.





Tuesday, February 15, 2011

MAULIDUR RASUL VS VALENTINE DAY

Hi geng!

Macam yang kita semua tahu, harini, seluruh umat Islam tak kira dekat mana mereka berada akan menyambut Maulidur Rasul. Atau lebih senang di sebut Hari Lahir Nabi kita, Nabi Muhammad SAW.

Layan lagu ni jap. Nasyid feberet aku.



Tapi kenapa mesti tajuk aku Valentine Day vs Maulidur Rasul? Why? Ottoke?

Sebenarnya, ilmu aku tentang Valentine Day ni. Amatlah cetek. Even aku tak tahu bila Valentine Day tu. Bila bukak blog, semua orang duk post tentang Valentine Day tu haram. Dalam hati aku :

Valentime Day nak dekat dah ni.

Tapi memang aku tak tahu bila tarikh sebenar. Noob sungguh aku ni. Semalam, pagi-pagi, sebelum aku pergi sekolah, aku check facebook sekejap. Twitter pun. Maka makin ramailah berkata tetang VDay ni di status masing-masing. Aku pun google sikit tentang Vday. Lah, harini rupanya Vday (Which is on Monday).

Patuh aku terfikir, eh esokkan Maulidur Rasul. (Which is on Tuesday-Today)

Ustaz aku cakap, ada tiga tarikh signifikan di mana para dara akan menderma daranya. Atau lebih senang cakap, pecah dara. (Ewyuu lucah). Dah jangan ngada nak bayangkan. Antara tiga tarikh itu adalah :

Pada malam Tahun Baru.
Pada malam 31 Ogos.
Dan
Pada malam Valentine Day.

Malam tadi tengok berita. Pihak-pihak berkenan pergi serbu hotel-hotel murah. Bagus memang bagus. Habis hotel mahal tak serbu? Choi, macam tak de orang buat maksiat dekat hotel-hotel mahalkan?

Pada aku, sebenarnya pendedahan tentang haramnya Vday ni dah meluas. Ramai dah tahu aku rasa. Tapi masih ramai je yang sambut. Depa anggap tak jejaskan Islamnya pun kalau sambut Vday ni. 

Yang aku pelik tu, tarikh Vday ingat je. Entah tarikh Maulidur Rasul ingat entah tidak.

Wallahualam.

Nak cakap lebih bukan berguna. Yang haram-haram tulah yang diorang nak. Geleng-gelengkan kepala jelah. Mintak-mintak bakal suami aku tak macam tu. Amin.

HEHE :
Bila tengok kedahsyatan budak-budak sekarang, buat aku terfikir, macam manalah anak aku esok. Perghh. Perghh. Mesti lagi dahsatkan kawan-kawan?

Sunday, February 13, 2011

REVIEW : TELEMOVIE LA IQRO HA FIDDIN

Hi geng!

Harini aku nak bercerita tentang cerita La Iqro Ha Fiddin. Bermaksud tiada paksaan dalam Islam. Ya, tiada paksaan dalam Islam.

Cerita ni merupakan telemovie Astro Prima yang super awesome! Ya kawan-kawan, super AWESOME!

Cerita ni merupakan cerita cinta. Yang sangat touching. Sangat-sangat okay. Dan aku rasa, boleh bukak sikit minda manusia-manusia yang tertutup tu. Mesej banyak. Sangat banyak. Walaupun aku tak boleh terima ending dia. Hero dia mati. TT. Sedih.

Okay. Sikit synopsis La Iqra Ha Fiddin.

Cerita ni pasal seorang lelaki kristian bernama Edward (Zachery Francis - Xfactor) yang telah jatuh cinta dengan perempuan Islam di Indonesia. Edward decide untuk berkahwin dengan perempuan itu. Sebab di Indonesia ni mereka menghalalkan perkahwinan bukan sesama Islam, family Edward tiada tentangan dengan keputusan Edward.

Malang tidak berbau, sebelum sempat mereka bernikah, perempuan itu kemalangan meninggal dunia.

Edward pun balik ke Malaysia. Edward merupakan seorang doktor. Dan sebab dia tak dapat menyelamatkan girlfriend dia, dia telah bersumpah akan menyelamatkan seberapa banyak nyawa yang dia boleh selagi dia mampu.

Lepas tu, Edward jadi doktor di sebuah perkampungan.

Di perkampungan tersebut Edward terjumpa dengan Nurlia (Syarifah Amani) seorang Ustazah mengajar mengaji. Dia pun jatuh hati dengan Syarifah Amani. <3

Dalam pada masa yang sama, ada satu watak jahat, Fauzi Nawawi yang sentiasa condemn Edward ni. Kononya Edward ni buat ajaran yang sesatlah.

Edward pernah menyatakan feeling dia pada Nurlia. Tetapi Nurlia menolaknya mentah-mentah. Padahal Syarifah Amani suka jugak dengan Edward tu.

Persoalannya. Bagaimanakah Edward mati? Apa terjadi dengan Nurlia? Kenapa Nurlia menolak mentah-mentah cinta dari Edward?

Siapa belum tengok cerita ni angkat tangan cepat!

Okay good. Jangan risau kawan-kawan. Dunia sekarang dah maju. Segalanya di hujung jari jemari anda.

Url untuk watch online La Iqro Ha Fiddin di youtube :
Url untul download telemovie La Iqro Ha Fiddin :

Layan gambar yang aku sendiri dah print screen meh.

Masa ni, Nulia telah menolak cinta Edward. Tu pasal dia nangis tu. Katanya, lima tahun dia dah tutup hati dia untuk bercinta. Tapi bila dia menyatakan hasrat hatinya, dia di tolak mentah-mentah ibarat daging belum dimasak.

Time ni, lepas bapak Nurlia buat pengakuan. Bahawanya Nurlia ada penyakit. Dan time ni, Edward buat perjanjian yang dia akan jaga Nurlia. Serious toucing gila time ni. TT. Dengan lagu background dia lagi. Ya Allah.

Don't cry baby, dont. TT. Aku pulak rasa nak nangis tengok mamat hensem ni nangis.

Ni adalah gambar hasil aku google.


Mesti korang rasa cerita ni berat. Tetiba ada sister segala bagaikan? Tak apa. Watch first. Komen kemudian ya. Dan. Gambar yang belah kanan tu, comelkan? Bagai pinang di belah belah. Nice je aku tengok mereka berdua ni.

Kalau boleh memang aku nak bagi 10 per 10 cerita ni. Memang nice. Tapi sebab dia guna ost lagu Indonesia. Aku tolak setengah. Jadi 9 1/2. Sebab apa aku tolak setengah? Bukan satu? Sebab lagu dia sedih gila. O-amm-jayyyy. Dan sesuai sangat dengan cerita ni. And lagu tu, ada very deep meaning. Ahh, lovelehhh!

Ayushita - Tuhan Beri Aku Cinta

Untuk yang kesekian kalinya. Marilah tengok cerita La Iqro Ha Fiddin ni secara online. Dan sama-sama kita nikmati sebuah kisah cinta yang SUPER AWESOME ni.

Url untuk watch online La Iqro Ha Fiddin di youtube :
Url untul download telemovie La Iqro Ha Fiddin :


Bagi yang tak tahu :
Zack tu, memang bukan Islam. Dia orang Sarawak kalau tak silap. TT. Sedih aku mendengarnya.


Saturday, February 12, 2011

LARIAN PERDANA MAHKOTA

Hi geng!

Tadi ada larian Perdana Mahkota. Tak silap aku, semua sekolah, satu Malaysia adakan larian ni hari ni. Fuh, mesti banyak budak-budak sekolah bersepah dekat jalan rayakan? ^^,

Okay sambung cerita lagi. Penat lari. Aku tak tahu berapa km. Tapi around 6km lah. Aku lari sorang-sorang. Wkaka. Kesian Nazihah, Amal dan Atiqah tercicir dekat belakang. Heee. Camera pun dekal Amal time aku lari, jadi gambar aku lari memang tak ada lah. Gambar diorng je ada. TT. So sad.

Lorong bukan sebarang lorong.

Nazihah dan Atiqah.

Lepas tu habis lari. Lepas habis lari terus amik no. Cari kawan-kawan memang tak ada. Terjumpa Yeap. Kawan sekelas aku. Patuh tidur jap. Penat sangat. ZzzzZZZ. Dah sejuk sejuk kan badan, terus gi mendaftar. Time tu baru nampak Nazihah, Amal dengan Atiqah. Masing-masing semua muka dah gelap en.

Dah penat lari kita makan. 

Bestmate, Atiqah dan Amal.

Cikgu Norali, Cikgu Disiplin SMKTUN. 

Aku dah cakap aku gengster kan?

Dengan aweks cun ^^,

HAHAHAHHAHAHA.

Lepas dah rehat dalam sejam lebih tu, majlis di teruskan dengan acara penyampaian hadiah. Di mana pemenangnya langsung aku tak expect. Sebelum aku bagitahu pemenang, meh layan gambar.

Mumia rumah Jingga!

See, orang lain bersorak, aku duk buat AddMath. Baiknya Nini ni.

Taliban Rumah Biru. Dia ni classmate aku. Dia ingat dia pakai litup aku tak kenal ah. HAHA. Ilham, nice job for today eh!

We wonnn! Yeah cheers rumah Biruu! Go go go!

Masa result keluar. Aku just bersorak setiap kali ada budak biru menang. Kuat-kuat wei. Serious. Lepas tu, budak budak hingusan sebelah aku ni. Madah kerja dia memaki je. Aku relax. Sabar-sabar je lah. Time dia maki-maki tu aku malas nak marah ke apa. Aku diamkan jelah. Sebab kang aku bising-bising kang, rumah biru kalah kang malu.

Sebab aku jamin rumah biru tak kan menang. No dua pun tak punya.

Lepas tu, cikgu umumkan. Keseluruhan di menangi oleh rumah biru. Aku dah semacam wowww! Amazing gila. Banggaa seh. Budak hingusan yang sebelah aku tu. Bising lagi.

Rumah j***** bagi chance jelah. Tahun depan kitorng menang punya.

Gebang lebih. Tahun depan cerita tahun depanlah. Kan dah kalah. Ingat no 2 ke apa. Ni no empat. Serious, diorng maki guna ayat-ayat di bahagian badan perempuan. Pepandailah korang fikir ayat apa dia cakap.

Dah, anyway. Rumah biru won already for the Merentas Desa. Kalau larat, kejar balik. HEHE. Sama-sama kita bersukan. Sorak rumah masing-masing. Kalau dah kalah DIAM. Jangan jadi macam Indonesian yang tak dapat terima kekalahan. Okay?

^^,



Friday, February 11, 2011

GULA GULA SKITTLES

Hi geng!

Hari ni aku nak bercerita fasal gula-gula faberet aku. Hehe. Nama dia Skittles. 

Cara mudah makan dia adalah beli di Giant atau Jusco. Harga dia around RM2.00. Packet dia lebih kurang macam ni. 

Lebih kurang macam ni. Tapi kecik lagi.

Cara kedua pulak adalah carik mesin token skittle. Dan sediakan dua keping duit lima puluh sen. Mesin dia berupa bergini. 


Dengan seringgit, jumlah yang korang akan dapat adalah ni :

Kurang tiga. Masa tu aku dah makan tiga.

Even gula gula ni mahal. Tapi serious sedap gila. Cuba lepas ni korang try jugaks! Okay geng? Bye bye.



Thursday, February 10, 2011

CLICK CLICK DAN CLICK 02#

Hi geng!

Ingat dulu entry yang aku suruh click click tu? Alah yang boleh dapat RM0.20 tu? Tak ingat? Boleh click Yang ni.  Okay ini adalah entry jenis yang sama. Kira ni kronologinyalahkan.

Ads pertama! Anda suka mengunyah? Atau suka makan chewing gum? Ataupun ada suka main game? Adakah anda penyelesai masalah yang pantas? Tahukah anda tentang Wrigley Chewing Gum? Yezza. Boleh click untuk main game dia. Nama game dia, Wrigley 5 Gum. Aku dah main game dia, dan boleh tahan tough jugak lah.

Ads kedua! Anda suka makan? Pizza hut? Tahukah anda Pizza Hut dah ada new recipie? Cis tak tahu? Ceh. Apa lagi. Bolehlah click sini kalau nak tahu! Nak dapat voucher percuma pun boleh. Nak order secara online pun boleh! Click je sini!

Ads ketiga! Untuk lelaki. Hanya untuk lelaki sahaja. Axe Police sedang mencari the most unlimited man. Adakah anda rasa anda the most unlimited man in the world? Hah. Apa lagi wahai jejaka-jejaka. Bolehlah daftarkan nama anda sebagai the most unlimited man in the world dekat sini!

Ads keempat! Mad-Max Studio. Salon kecantikan rambut yang menawarkan colour+treatment+wash+blow dalam harga durian runtuh RM88. Harga asal RM260. Fuh. Tak rasa berbaloi-baloi ke kengkawan? Nak buat deal dengan pihak Max Studio? Click sini! 

Ads terakhir! Milo. Siapa tak tahu milokan? Dekat milo pun ada main game jugak. Selain tu, ada chance untuk menang RM40k! Jom reramai kita main dekat sini! Ada iphone, ipad, laptop, ps3 dan banyak lagi untuk di menangi.

Itu je kut ads yang aju nak promot. Kalau berminat clicklah. 

Okay? Dah, bye geng!


Wednesday, February 9, 2011

REVIEW : FILEM THE GREEN HORNET

Hi geng!
Poster The Green Hornet


Tadi aku dengan kawan-kawan aku pergi tengok The Green Hornet. Balik sekolah terus chow ke U Mall. Hihihi. Aku dengan tak tengok trailernya. Terus bantai nak tengok cerita ni. Tak tahu siapa belakon pun. Redah dan redha je. Kawan-kawan aku cakap cerita ni boleh tahan.

Masa mula-mula aku masuk pawagam, aku macam terkejut sikit. Eh, ni ke cerita The Green Hornet. Asal macam cerita lama. Macam line-line Harry Porter. Aku harap korang faham apa yang aku cuba cakap. Then aku tanya kawan aku, eh ni Green Hornet ke? Dia balas, habis tu? 

Aku angguk-angguk bengang. Hero dia mula-mula aku rasa sakai. Tak hensem. Isk. Tapi bila start diorng dah pakai mask hitam tu. Baru aku realise. Hensem gila wehh hero dia. Ada satu part dia tu, diorng nyanyi. Dalam kereta. Sedap pulaks tu suara diorng. Dan ya, ini kali pertama aku tengok Jay Chou. Oh hensem rupanya Jay Chou ni. Sebelum ni dengar nama je.

Mula-mula cerita ni agak bosan. Sakit kepala aku tengok. Banyak cakap. Bebel-bebel. Lama-lama rasa huyyoh. Cool. Banyak gadjet best. Kereta dia pun cool. Pistol semua. Ahh. Kalau wujud, memang best ah.

Besides, cerita ni memang ada moral values okay. Antaranya, pasal friendship. Pasal kerja. Macam mana kita laksanakan tanggungjawab kita. Pasal family. Eh macam-macam lagilah.

Ending. Awesome. Aku suka ending dia. Lawak sangat. Pecah panggung. 

Action cool habis. 

Meh lai-lai ramai ramai tengok cerita ni. Tak rugi punya kawan-kawan. Walaupun depan-depan dia a bit slow. Tapi overall, okay lah. Sesuai ditonton oleh pelbagai genre umur!

Nota Kecil :
Lepas tengok wayang, aku dengan kawan-kawan aku pergi kedai design baju. Hasratnya, nak design baju untuk kelas 5 Kejuruteraan. Omjayyy. Cool je aku tengok. Walaupun belum siap. Aku dapat rasakan ke-cool-lan baju tu. It is in black and red. Got zip on the neck. Jenis kain jersy. Malam ni, kakak tu akan email aku gambar plain baju tu. InsyaAllah, aku akan buat entry baru pasal baju ni. Okay guys? 




Tuesday, February 8, 2011

LATIHAN MERENTAS DESA 2011

Hi geng.

Tadi dekat sekolah ada latihan merentas desa. Letih memang letih. Tapi have fun sangat. Bak kata Amal, macam VIP. Cikgu dengan kereta dan motor duk eksod kitorang dari belakang. 

 Muka penat dah lari berapa kilo ni. Berat pun dah turun banyak! Tapi macam biasa, sempat posing.

Eksyen lebih. Padahal time ni masing-masing muka dah hangus. Hitam kemerah merahan. 
*Go rumah biru go!*

Amal dengan Nazihah. Bestmate and Bestfriend.
Amal ni special sikit. Dia tak hangus macam kitorng. Kulit dia jadi pink je. Untung jadi dia.

Semuanya berjalan lancar. Mula-mula target habis pukul 6 pentang. Tapi jadi awal, pukul 5 petang. Dah pesan dekat abah, amik pukul 6. Jadi aku decide ikut Nazihah pergi Jusco. Alang-alang makan dekat sana.

Mee kari arena. Boleh tahan. Sedap lagi mak Nazihah masak. Wkakakka.

Lime juice. Ini sedap! <3 Lovely gilahhh.

Konon tadi merentas desa lemak-lemak terbakar. Bila makan mee ni, habis naik balik. Ceh.

Btw, yang dapat no last, dalam latihan merentas desa tu. Haa, aku lah. Dalam ramai-ramai orang tu. Aku, Nazihah dan Amal- lah yang dapat last. Cool tak. Cool tak? 

Esok nak pergi survey kedai design tshirt. Nak tengok Green Hornet jugak. Wahhhh!!

Monday, February 7, 2011

CERITA KAWIN SAYA

Hi geng!

Lamanya aku tak update blog! Cehwah. Takdelah lama mana. Cuma aku rasa lama sebab aku selalu update blog setiap hari. Bila empat hari tak update, mulalah rasa gelabah. Habis BE semua jadi ME. Haih. So sad betul tau.

Bukan tu je. Banyak perkembangan alam maya ni aku tertinggal. Antaranya adalah baca blog Cik Epal pasal dia dan Hana Tajima. Tengok video baru Anwar Hadi. Tengok video baru Maria Elena. Video baru Fynn Jamal. Usha suara Najwa Latif nyanyi lagu InsyaAllah.

Ahh, serious weh. Banyak benda tertinggal. Buat aku rasa bagai katak di bawah tempurung. Sign in blog, tengok banyak blogger update blog. Ni pun aku tengah baca semua pelan-pelan. Haihh. Rasa macam baca surat khabar lama. Benda seronok pun buat aku rasa tak seronok.

Tapi tak apa. Aku menghilang bukak saja-saja. Tapi pergi rumah cousin aku. Ada sedara aku kahwin. Biasalah sedara kahwin, kalau ahad kerja kahwinnya, kahmis dah sampai rumah dia dah. Rewang kononnya. 

So malas aku nak cerita, here we go. Biarkan sahaja gambar menceritakan segalanya!

 
Berinai. Lelaki, tiga jari je.

After the bacaan yassin. Ada makan-makan sikit. Five hours to go.

Fav cousins!

Tiga jam terakhir menjadi bujang. Cewah.


Satu jam lagi yeah. Pengantin dan ibunya!

 Handbags and higheels girl. HEHE.

17 dulang daripada pihak lelaki. Count yourself. HEKHEK.

OUCH. Finally. <3

May cherish and bless come to this lovers.

Awuahhh. So pretty and nice lah.

Saya dan dua merpati sejoli.

Fav picture of the day. Lovely friends, fine me!!


Lepas tu ada makan-makan sikit. And the end. Ahamdulillah. Dengan sekali lafaz, semuanya selesai. Aku yang happy melebih. So entry yang ini berhenti di sini. InsyaAllah, esok akan ada entry tentang Majlis Perkahwinan di belah perempuan pula.

Bye semua!

*Bukan akulah yang kahwin, tapi cousin!