Monday, April 11, 2011

WON EXPLORACE 1 MALAYSIA!

Hi geng!

Entry ni sepatutnya ditulis semalam, tapi sebab dah letih sangat, tidur. ZZzzZZzzz.

Okay. Here we go! Aku dengan 11 orang kawan aku participated dalam pertandingan explorace 1 Malaysia yang dianjurkan Persatuan Bahasa Cina sempena Bulan Bahasa. Tapi yang datang ada 10 orang je dan termasuk aku ada 11 oranglah kesemuanya. Walaupun tak cukup sorang, kumpulan aku still havoc gila!

Nama kumpulan GRENADE, amik aura Bruno Mars.

Muka excited sangat sangat!

Lepas tu macam biasa, mulakan dengan doa. Ice breaking. Warm up. Sedikit penerangan tentang game ni. Antaranya adalah, ada 8 station dalam game ni. Dan untuk setiap station, kita akan diberi masa 15 minit untuk menyelesaikan cabaran dan masalah di setiap station. Kalau dapat selesaikan dengan cemerlang, dapatlah markah banyak. Kalau tak dapat selesaikan, dapat sikit je. Dan kita akan tiba di station bersama satu lagi kumpulan yang lain. Kira setiap station akan ada dua kumpulan yang berentap. Kalau kita kalah dengan lawan kita dalam station tu, kita kena denda. Setiap station kita akan berlawan-lawan dengan kumpulan-kumpulan yang lain.

Alhamdulillah, ada 8 station ada satu je yang kitorang kalah. Dendanya adalah, kena pakai LOSER yang ditulis di atas kertas. Dari mula perlawanan, sampai akhir. How sad. Tapi siapa peduli. Sebab at the end, kitorng WINNER! ^^, 

Team members.

 

At the end, Alhamdulillah. Kami menang. <3 Happy and teruja sangat-sangat.

Macam biasa, bila dah menang. Ada je mulut mulut busuk bising bagai. Mungkin, diorng ingat diorang yang akan menang kut. Dah kalah, reject kami. Kata kami LOSER.

Pesanan untuk yang ye ye Kelapa tu :
Eh, what for sayang? Yang kalah tukan kau. It was too obvious. Kita orang dapat 81 points. Diorang dapat 70++ points. Jadi madah nak bising. Lepas tu kata kami loser. Ya Allah, wake up. Padanlah Allah tak nak bagi korang no 1, sebab baru dapat no 2, angkuh macam apa. Tulah, lain kali, masa mula-mula game, jangan nak ye ye kelapa sangat. Macam boleh menang sangat je. Bila macam ni, kerja rejek orang je. Shame-shame lah. Tak sedar diri. Kat rumah dia tak ada cermin agaknya.
Ewyuu, mulut busuk. Yang peliknya, mulut-mulut busuk ni, yang lelaki tau. Pelik.
GEBANG AH KAU LOSER.
*This words for certain people only form that group. Not all of them. ^^,


Okay ah bai semua.


3 comments:

  1. yeayyy masih tak boleh lawan group aku tahun lepas. dapat 100++ markah. muahahahaha. ehh riaknye, sirin. hahahaha :D

    ReplyDelete
  2. bhaha.. marah giler bbebs..hehe.. anyway taniah.. len kali pggil je aku jd dak yg ke 12.. haha.. tumpang gembira sekali.. keh5.

    ReplyDelete
  3. cerita la sikit pasal klu-klu yang diberi tu..
    nak tahu juga...

    ReplyDelete

Beramal ketika bercakap