Wednesday, March 30, 2011

SORRY FOR BEING SO ARROGANT

Hi geng!

Baru balik dari Tadika Smart Reader. Ganti kakak aku mengajar dekat sana for three days. Rabu , Khamis dan Jumaat. Sebab weekend ni dia ada exam. Nak study katanya.

Jadi, masa aku nak masuk dekat tadika tu, ada one girl. Look so familiar in my eyes. Aku cuba ingat. Tapi tulah, asik ingat Fizik AddMath Kimia je. Cuba-cuba ingat still lupa.

Then dia tergur aku. Aku tak dengar sangat apa yang dia cakap. Tapi lebih kurang macam nilah :
  • Ni Ezatul Hani ke?
  • Ezatul Hani ?
  • Hani ?
  • Nini ?
Then aku tak ingat expression muka apa yang aku buat. Bila fikir-fikir balik. I feel like being so arrogant and rudeeeeeeeeeeeeee. Aku rasa aku hanya smile ala kadar, angguk and blah. Gitu je.

Ouch. Rasa bersalah sangat. Sangat-sangat. Sebab time tu dah pukul 4:15 petang. I should be there on 4 pm. Dah lambat. Jadi nak cepat.

Salam pun tak sempat. Tanya mana dia kenal aku pun tak sempat.

Sorry sangat-sangat sebab sombong. Sorrayyyy. :(

To that girl :

If you read this,  do reply on the comment below. If you are shy, then send a personal massage to my facebook account. Or you can mail me. Again, im sorry for being so jerk. Perghh. Sorry eh. Saya dah lambat sangat time tu. Kepala pun pening. Then, otak tengah ligat ingat who are you. Because you look so familiar. Again sorry. 
{ezatulhani@yahoo.com} 

Korang, kalau jumpa aku dekat luar. Sapa-sapalah. Tegur-tegur. Nak tangkap-tangkap gambar pun boleh je. No hal. HEHE.

*Bajek pemes habislah kau ni? HEHE.

Ni nama dia Harith. One of my favourite student. Dia mintak beli oreo yang terbaru. Warna purple. Oreo ice cream. Kalau makan nanti sejukkkkk jeee. Alah, yang selalu keluar dekat tv tulah.

video
Kalau korang perasan, last sekali dia cakap ngeeee. Ngeee tu macam mengigil kesejukanlah. Comelkan? HEHE.


 Okay itu je. Nak siap-siap. Pergi tusyen. Bye bye bye!



Saturday, March 26, 2011

SHOW YOUR BFF CONTEST

Hi geng.

Contest ni aku jumpa daripada tuan punya blog sendiri. NurulBadiah yang sangat beautiful orangnya. Blog dia pun best sangat-sangat. Tak rugi follow. And she is a laywer gonna be. ^^, Sebab tulah blog dia awesome.

Nurulbadiah yang kanan. Cantikkan?

Kalau korang nak join pertandingan ni. Nak tahu terma dan syaratnya. Bolehlah usha maut link dekat bawah ni. Tapi aku nasihatkan cepat cepat lah ye. Sebab tempat pernyertaan adalah terhad. Aku pun tak pasti, aku  punya penyertaan di terima lagi ke tak. Ramai sangat dah yang join. HEHE. Hope masih dapat di terima.

Jadi gambar bersama BFF yang aku pertaruhkan adalah ini!

Aku yang belah kiri. Cantikkan? *Pengsan* TT

Lepas letak gambar, kita kena terangkan serba sedikit tentang kawan kita. Mulakan dengan

Nurulbadiah Lai,
Nazihah Yaacob. Dia ni garang. Kalau mengamuk, habislah. Tapi yang paling pentingnya dia jujur. Kalau dia tak suka, dia cakap tak. Kalau dia suka, dia cakap suka. <3 Kalau orang tanya kenapa, kenapa dia aku pilih sebagai BFF? Mudah, sebab orang lain tak kenal aku macam dia kenal aku. Tanya jelah apa-apa soalan pasal aku dekat dia. Dia mesti boleh jawab. 
Yang paling penting, she can read me. Sebelum aku nak cakap sesuatu, mesti dia dah dapat agak apa yang akan aku cakap. Ada sesuatu masa tu, kitorang boleh cakap sesuatu dengan serentak. Bukan sebab dia ahli nujum. Atau aku bomoh. Atau pun kami amalkan ilmu hitam.
Tapi sebab dia kenal aku. Dan aku kenal sangat dia. Haah. Kenal sangat. ^^, Dan aku rasa, orang lain tak faham apa yang aku repekan dari tadi. Sebab Nazihah je kut yang akan faham.
HA HA HA HA HA.
Nazihah Yaacob, tak payah nak touching-touching sangat eh. HEHEHE.

Okay. Lepas tu kena tag 4 orang kawan. Here we go :


Okay dah. Bye bye! Have a nice day ya kawan-kawan. Jangan lupa. Malam ni ada earth hour!

CONTEST BLOG PALING COMEL LOTE

Hi geng!

Lama sunggu tak lepak lepak dekat blog ni. A a few contest yang aku kena tag, terlepas bergitu aja. Nasib ni aku dapat join. 

Thanks untuk Sirin Zailani sebab tag kite dekat kontest ni. Ceh. Kite tau. HEHE.


Nak join? Usha maut page ni :

Btw, blog aku tak ada gambar Kim Joong Hyun *Hentam eja. Gambar abang Bieber pun tak ada. Gambar Kim Bum je boleh dah rasanya. Cukup comel dah tu. HEHE.

Kena tag tag kan?
Okay tak tahu nak tag siapa. Kalau nak tag semua orang boleh? Semua yang baca entry ni, ada blog, sila join contest ni. Okay!



Monday, March 21, 2011

REVIEW : HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA

Hi geng!

Aku baru lepas tengok Merong Mahawangsa. Tak banyak sangat aku nak cakap. Walaupun aku agak celik sepanjang tengok movie ni, tapi otak aku agak beku.

Bukan je sebab sejuknya surrounding dekat dalam panggung, tapi sebab kepala aku yang memang tengah sakit. Fokus aku hilang.

Pergh annoying.

Hero hensem. Hero sampingan pun hensem. Hensem. Hensem. Hensem.

Aku collapse. Berpinar mata aku.

Storyline menarik. Ending best. Action boleh tahan.

Cuma, zat-zat cerita tu tak cukup. Ada semacam yang kurang.

Mungkin sebab hero dia mati. Sebab tu aku rasa patah hati. ----Geli.

Atau mungkin, kepala aku berdenyut. Tak dapat nikmati sangat.

Kemudian, yang aku tahu. Lagu Sedetik Lebih - Anuar Zain OST cerita tu kan? Tapi, kenapa dia jarang dia playkan lagu tu? Sekali je aku rasa dia playkan. Kalau tak silaplah.

Aku rasa lagu tu quite strong. Music dia pun nice. So play lagu tu banyak-banyak, baru buat aku touching. Nangis-nangis. Hero mati kut wehh.

Hah, itu je kut. Apa lagi nak cakap?

Dah malas nak fikir. Siap-siap. Nak pergi tusyen Add Math.

Bye.

Tak ada gambar, poster pun. Sakit kepala. Malas nak google.

Sunday, March 20, 2011

HELLO APE DAH JADI?

Hi geng!

Pergh. Dah lama tak update blog. 

Check nuffnang, ada 3 buffered earning. Dahsat. Tak update pun duit jalan. Alhamdulillah, rezeki Allah.

Hari tu tengok I am Number 4. Tapi tak buat reviewkan? Pemalaskan akukan? Bakugan betul!

Pergi KL pun tak buat cerita.

Sedara kahwin pun sama. Tak ada nak buat entry.

Hari tu, Asraf Imam Muda datang sekolah aku pun tak buat entry.

Cerita banyak. Update malas.

Jangankan update. Homework pun tak buat.

Cuti seminggu, kasut tak basuh.

Heh, ada tak yang nak basuhkan kasut aku? Kotor sangat dah. Datang sekolah labuhkan kain. Nak cover kasut.

Blogshop tergendala. Dah buat. Baru 5% siap. Buat card Maybank dah. Boleh senangkan transfer-transfer duit. Tak payah pakai Maybank kakak aku. Asik susahkan dia je.

InsyaAllah, aku cuba, pulihkan semangat-semangat aku yang hampir hilang.

Bukan apa, cuma aku rasa. Penyakit PEMALAS dah makin menular dalam diri aku.

Tahun ni nak SPM, tahun ni mood PEMALAS aku makin dahsat.

Tapi aku rasa. Memang dalam diri kita, akan ada satu tahap di mana kita akan sentiasa suka memberontak. Di mana aku sedang mengalami tahap ini. Fuhhh.

Moody memanjang je aku rasa aku sekarang.

Tu je kut nak update. 

Tunggu, Ezatul Hani yang lama balik ya kengkawan. Bila? Entah.

Saturday, March 5, 2011

SUPER BUSY

EXAM MODE

Hi geng!

Sorry guys tak update blog. Busylah. Exam. Huihh. Malam pulak ada tusyen. Jadual super padat. Kalau ada masa, memang aku manfaatkan untuk tidur je. Nak update blog tak ada masanya. 

Cuma aku nak buat sedikit quick update. 

Takutlah orang kata aku lupakan blog ni. Wkaka. 


Dah lama aku tangkap gambar ni. Cuma sekarang baru dapat upload. Wired sikit eh aku edit? Tak apalah. Layankan aja.


Pergh pergh. Terus tuka en? Dahsat tak dahsat ni. Heee. Okaylah. Tu je kut. Tak banyak cerita. So guys. Take Care semua!

Jom ramai-ramai like fanpage blog ni ^^,