Wednesday, February 9, 2011

REVIEW : FILEM THE GREEN HORNET

Hi geng!
Poster The Green Hornet


Tadi aku dengan kawan-kawan aku pergi tengok The Green Hornet. Balik sekolah terus chow ke U Mall. Hihihi. Aku dengan tak tengok trailernya. Terus bantai nak tengok cerita ni. Tak tahu siapa belakon pun. Redah dan redha je. Kawan-kawan aku cakap cerita ni boleh tahan.

Masa mula-mula aku masuk pawagam, aku macam terkejut sikit. Eh, ni ke cerita The Green Hornet. Asal macam cerita lama. Macam line-line Harry Porter. Aku harap korang faham apa yang aku cuba cakap. Then aku tanya kawan aku, eh ni Green Hornet ke? Dia balas, habis tu? 

Aku angguk-angguk bengang. Hero dia mula-mula aku rasa sakai. Tak hensem. Isk. Tapi bila start diorng dah pakai mask hitam tu. Baru aku realise. Hensem gila wehh hero dia. Ada satu part dia tu, diorng nyanyi. Dalam kereta. Sedap pulaks tu suara diorng. Dan ya, ini kali pertama aku tengok Jay Chou. Oh hensem rupanya Jay Chou ni. Sebelum ni dengar nama je.

Mula-mula cerita ni agak bosan. Sakit kepala aku tengok. Banyak cakap. Bebel-bebel. Lama-lama rasa huyyoh. Cool. Banyak gadjet best. Kereta dia pun cool. Pistol semua. Ahh. Kalau wujud, memang best ah.

Besides, cerita ni memang ada moral values okay. Antaranya, pasal friendship. Pasal kerja. Macam mana kita laksanakan tanggungjawab kita. Pasal family. Eh macam-macam lagilah.

Ending. Awesome. Aku suka ending dia. Lawak sangat. Pecah panggung. 

Action cool habis. 

Meh lai-lai ramai ramai tengok cerita ni. Tak rugi punya kawan-kawan. Walaupun depan-depan dia a bit slow. Tapi overall, okay lah. Sesuai ditonton oleh pelbagai genre umur!

Nota Kecil :
Lepas tengok wayang, aku dengan kawan-kawan aku pergi kedai design baju. Hasratnya, nak design baju untuk kelas 5 Kejuruteraan. Omjayyy. Cool je aku tengok. Walaupun belum siap. Aku dapat rasakan ke-cool-lan baju tu. It is in black and red. Got zip on the neck. Jenis kain jersy. Malam ni, kakak tu akan email aku gambar plain baju tu. InsyaAllah, aku akan buat entry baru pasal baju ni. Okay guys? 




4 comments:

  1. Ya Allah cerita ni syok gila, nad teringin gila nak tengok cerita ni, tapi tk tahu bila, terpaksa tggu ayah beli dvd nanti Haha :p

    ReplyDelete
  2. tgk cd je.. tp msti tgk sbb ad jay chou. [>_<]

    ReplyDelete
  3. @Nanadd

    nanad must watch okayyyyy!
    pergi tengok pattt!

    ReplyDelete

Beramal ketika bercakap