Saturday, February 12, 2011

LARIAN PERDANA MAHKOTA

Hi geng!

Tadi ada larian Perdana Mahkota. Tak silap aku, semua sekolah, satu Malaysia adakan larian ni hari ni. Fuh, mesti banyak budak-budak sekolah bersepah dekat jalan rayakan? ^^,

Okay sambung cerita lagi. Penat lari. Aku tak tahu berapa km. Tapi around 6km lah. Aku lari sorang-sorang. Wkaka. Kesian Nazihah, Amal dan Atiqah tercicir dekat belakang. Heee. Camera pun dekal Amal time aku lari, jadi gambar aku lari memang tak ada lah. Gambar diorng je ada. TT. So sad.

Lorong bukan sebarang lorong.

Nazihah dan Atiqah.

Lepas tu habis lari. Lepas habis lari terus amik no. Cari kawan-kawan memang tak ada. Terjumpa Yeap. Kawan sekelas aku. Patuh tidur jap. Penat sangat. ZzzzZZZ. Dah sejuk sejuk kan badan, terus gi mendaftar. Time tu baru nampak Nazihah, Amal dengan Atiqah. Masing-masing semua muka dah gelap en.

Dah penat lari kita makan. 

Bestmate, Atiqah dan Amal.

Cikgu Norali, Cikgu Disiplin SMKTUN. 

Aku dah cakap aku gengster kan?

Dengan aweks cun ^^,

HAHAHAHHAHAHA.

Lepas dah rehat dalam sejam lebih tu, majlis di teruskan dengan acara penyampaian hadiah. Di mana pemenangnya langsung aku tak expect. Sebelum aku bagitahu pemenang, meh layan gambar.

Mumia rumah Jingga!

See, orang lain bersorak, aku duk buat AddMath. Baiknya Nini ni.

Taliban Rumah Biru. Dia ni classmate aku. Dia ingat dia pakai litup aku tak kenal ah. HAHA. Ilham, nice job for today eh!

We wonnn! Yeah cheers rumah Biruu! Go go go!

Masa result keluar. Aku just bersorak setiap kali ada budak biru menang. Kuat-kuat wei. Serious. Lepas tu, budak budak hingusan sebelah aku ni. Madah kerja dia memaki je. Aku relax. Sabar-sabar je lah. Time dia maki-maki tu aku malas nak marah ke apa. Aku diamkan jelah. Sebab kang aku bising-bising kang, rumah biru kalah kang malu.

Sebab aku jamin rumah biru tak kan menang. No dua pun tak punya.

Lepas tu, cikgu umumkan. Keseluruhan di menangi oleh rumah biru. Aku dah semacam wowww! Amazing gila. Banggaa seh. Budak hingusan yang sebelah aku tu. Bising lagi.

Rumah j***** bagi chance jelah. Tahun depan kitorng menang punya.

Gebang lebih. Tahun depan cerita tahun depanlah. Kan dah kalah. Ingat no 2 ke apa. Ni no empat. Serious, diorng maki guna ayat-ayat di bahagian badan perempuan. Pepandailah korang fikir ayat apa dia cakap.

Dah, anyway. Rumah biru won already for the Merentas Desa. Kalau larat, kejar balik. HEHE. Sama-sama kita bersukan. Sorak rumah masing-masing. Kalau dah kalah DIAM. Jangan jadi macam Indonesian yang tak dapat terima kekalahan. Okay?

^^,



1 comment:

Beramal ketika bercakap