Wednesday, January 26, 2011

CHINESE NEW YEAR

Hi geng!

Tadi pergi sekolah, ada sambutan Tahun Baru Cina. Cool. Tengok Tarian Naga yang comel-comel tu. Walaupun tengok dekat dataran kejat, matahari naik tinggi time tu, tahankan jelah. Wipe wipe sweat sikit! 

Mula-mula kita layan Amoi nyanyi lagu Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni AA. Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni! Tak amik gambar dia sangat.

Lepas itu, suasana di gamatkan lagi, dengan persembahan YoYo Cina. Ni pun cool jugak. Aku suka. Cuma apa yang kurang syok tak ada perempuan buat. Laki je. Tak colourful ah macam ni. HEHE. Tapi nak complain banyak-banyak pun tak guna. Aku main pun tak reti!


Merah Gitu. Boys in red! Yeah!

Tuan blog nak nyelit sikit sikit jugak!


Lepas tu, ada persembahan Tarian Naga. To be honest, aku tak pernah tengok Naga menari. Ni kira first time weh. Teruja sangat!


Seekor singa jantan sedang mengaum! Ye ke mengaum?

Alamak! Tambah lagi seekor. Betinanya kut. Agaknya macam tulah!

Paling aku benci, bila nak tengok, orang depan sibuk nak diri-diri. Macamlah kita nak tengok punggung dia alahai. Sakit hati betul.

Tapi Ezatul Hani rock the day. Cari punya cari angle terbaik tangap gambar. Walau pun terpaksa mencangkung. Di gagahi jua! Dapat juga tempat yang tiada orang-orang berdiri! Yeah!


Singa buat stand-up lah seh!


Lepas tu ada kuiz sikit. Penyampaian hadiah limau sikit. Ucapan pengetua tak lupa. Best memang best. Tapi panas mak oih. Tahan je lah.

Sebenarnya harini juga ada sambut birthday classmate aku. Amalina. Terima Kasih untuk keknya eh! Nice nice!

Btw, kalau nak tengok gambar-gambar yang lain, catch it on my facebook ya guys! Ask first. Sebab aku setting gambar itu untuk yang ingin melihat sahaja! Okay?

Jom main laike-laike!

0 comment(s):

Post a Comment

Beramal ketika bercakap