Monday, December 27, 2010

MURAH SANGAT PUN SUSAH OKAY

Hi geng!

Terutamanya awek cun dekat luar sana. Aku tengok, sekarang, macam trend, couple clash, couple clash, couple clash, couple clash, couple clash, couple clash, couple clash, couple clash, couple clash.....
*Penat copy paste

Best ke? Saja tanya, sebab aku tak pernah rasa.

Dah couple clash, lepastu boyfriend tukar-tukar. Ada je pakwe backup dia. Pelik juga aku tengok. Terpikir juga aku, korang ni, memang mudah sangat ke jatuh cinta. Atau couple tu cuma title bagi korang. Kononya single tak macho. Ada pakwe baru brann. Boleh bawak jalan-jalan. Bekepit duapulohimpat jam sehari.

Ada boyfriend buat kite rasa selamat. Nanti malam-malam boleh gayut-gayut. Pergi wayang dia belanja. Makan pun dia belanja. Bila rindu main msg. Takada topup, dia topupkan. Hidup bahagia, macam dekat syurga!

Jadi istilah boyfriend patut di tukar kepada kuli? Okay okay bodyguardlah, sopan sikit.

Walaupunlah korang ni cun, lawa, educated, malatops, hot, tapi agak-agaklahkan. Takkanlah lelaki usha maut sikit terus nak cair. Make it harderlah sayang. Bukan nak suruh jual mahal, cuma nak suruh korang memilih. Bukan asal boleh. Lagi pun,

If he really into you, he won't give up. And If he give up, he's not really into you. Leave him, he's not even worth to be yours.

Aku tahulah sekarang ni tengah ENDYEAR. Tapi takkan korang nak buat 'cheap sale' pulak. Atau, nanti dah naik sekolah, nak buat promosi besar-besaran? Junksale may be? Isk, wake up sayang.

Cinta amat berharga bagi orang-orang yang tahu menghargainya.

Bukan ayat aku, ayat cikgu aku. Yang masih sampai sekarang aku pegang. Tapi bila aku tengok, diorng dah jadi heartless. Siapa-siapa saja boleh diorng panggil 'sayang'. Siapa-siapa saja boleh diorng cakap 'I love You'. Betul-betul love ke? Betul-betul sayang ke? Atau cuma status?

Orang ada blog kau nak ada blog. Orang ada facebook kau nak ada facebook. Orang punya pacar kau nak jugak? Okay nak sangat, nah hamiklah. Sebesar kuman pun saya tak heran.

Lagipun, single tak mati pun. Aku pernah cuba. Dan sedang. 

*Heh, tak ada niat nak promote diri.

5 comments:

  1. If he really into you, he won't give up. And If he give up, he's not really into you. Leave him, he's not even worth to be yours.


    kalau semua perempuan mengharap macamni
    matilah lelaki.

    oh, happy singleton.
    lulz~

    havin couple nowadayz iz trend,
    srsly...

    ReplyDelete
  2. yaw. suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka posting nih. *penat menaip. HAHAHA

    tapi seriously, saya sukaaaaaa!!!!!!

    ReplyDelete
  3. hellioz : jgn risau. tak semua perempuan mcm tu. lek lek brooo.
    havin couple is trend, indeed its cool,
    but changing couple its not. hikhik.

    qee_la : hikhik. mekaseyyy!!!!! <3

    ReplyDelete
  4. penat je kapel2 time skolah.susah nak maintain.tggu last sem sblum keluar U nnti,baru serius.*pengalaman sendirik.heh.kak jumpa husben tepi pantai,die cicir wallet..haha

    ReplyDelete
  5. ya ya. wah, tepi pantai.
    sweet nye!!

    ReplyDelete

Beramal ketika bercakap