Monday, December 20, 2010

HEADER BARU!

Hai geng!

Harini aku rasa teruja sangat-sangat. Kenapa tah, mood editblog jadi mengganas. Tertekan agaknya tengok blog orang lain yang comel-loteh tu. Ada tu siap bersalji-salji lagi. Isk memang lovely!

Sebelum ni aku memang tak ada header. Pernahlah berangan nak ada header-header comel macam Hanis Zalikha tu, tapi apa boleh buat.

Kreativiti aku = Zero

Yang ni aku buat, bolehlah. Sedap mata memandang cukuplahkan?


1) Gambar Peace (Y)
Tak ada agenda lain selain nak tanyang tuan punya blog punya muka. Paling susah sekali nak siapkan gambar tu. Sebab kene tukar background dia jadi putih. Sorrylah, aku buat tak berapa smooth. Aku mana biasa buat macam tu.

2) Domo-Kun
Nak ikutkan. Aku tak adalah into Domo sangat. Cuma aku rasa, macam comel je kalau letak dia dekat header. Hee, saja tambahkan garam secukup rasa. Apasalahnya.

3) Kim Bum
Kalau Domo garam, Kim Bum kira gula. HAHA. Aku memang into Kim Bum. Tak boleh nak buat apalahkan. Kebetulan, terjumpa gambar Kim Bum yang background dia putih. Apalagi!

4) Icon Laman Sosial
Ajinamoto pulak. Mula-mula aku ingat nak letak icon facebook, formspring, blogspot, twitter, youtube dan tumblr je. Sebab tu je yang aku ada. Lastly, terjumpa pulak gambar tu. Rasa cool pulak. HEHE. Terus save, letak dekat header.

5) <3 <3 <3 Welcome
Aku lukis sendiri tu. Tanda menghargai brader-brader hensem, sister-sister cun yang datang blog aku. Terima Kasih. Allah sahaja dapat membalas semuanya.

6) Ezatul Hani/www.ezatulhani.blogspot.com
Alang-alang dah promote muka, promotelah nama blog dengan url blog sekali. Untung-untung, visitor or newcomers boleh datang lagi. Hihihihi.

7) Pencils Colour
Last touch-up nak bagi header nampak colourful sikit. 

So, tu jelah nak kongsi. HAA. Lupa, aku buat ni semua guna paint dengan photoscape je. Yelah, tak percaya tak apa. Sebab, aku bukan lagi photoshop user. Sebab laptop format dan photoshop software hilang. Jadi aku manfaatkan apa yang ada jelah.

Harap-harap, dengan kehadiran header yang comel, tu dapatlah aku pulihkan semangat blogging aku yang dah lama tak ada. HEHE. Okay, bye!

2 comments:

  1. <33333333333333333333333333333333333

    ReplyDelete
  2. Sangat creative. Selalu berharap ada ke-kreatif-an macam awak ni. Terima kasih ye datang blog kita. Header awak best! :)

    ReplyDelete

Beramal ketika bercakap