Saturday, July 3, 2010

RUBBISH

" Wei, jelouslah aku dengan kau ni, kau ni tak belajar pon pandai "

Habis tu, kalau aku cakap aku jeles dengan kau sebab kau cantik macam mana? Tak pandai boleh belajarkan, tak cantik? Macam mana? Choii!

Kau discover dululah apa kelebihan kau. Masing-masing ada kelebihan. Kalau kau nampak ada satu manusia ni perfect, cantik hensem kaya pandai, kau patut kesian dengan budak tu.

Sebab memang sangat mustahil. Mustahil Allah jadikan jalan seseorang itu mudah. Lancar. Tak ada halangan. Kan?

Aku tak suka kenapa orang persoalkan benda-benda yang dah jadi. Aku tak suka tengok orang menyesal. Aku tak suka. Benci. Bazir masa tahu tak? Daripada kau buang masa, baik kau plan masa depan kau. Pedulikan masa lalu kau.

Tapi janganlah sampai kau tak toleh langsung belakang. Lupa asal usul pulakan?

Cuma tolong wei, kalau kau tengok seseorang lebih daripada kau, jangan maki diri kau. Kenapa kau tak macam diorang. Jangan salahkan makbapak korang, kenapa lahir daripada diorang? Jangan salahkan takdir, kenapa korang begitu, kenapa tak begini.

Sebaiknya korang work harder. Ubahlah apa yang kau nak ubah.


It's okay if you born as a poor people but it's hell if you die also as a poor people.
 
BTW, I love this kid dude!
 
ditulis tepat oleh Cik EZATULHANIBINTIYUSOFAKMAR pada
3/07/2010 jam 11:31petang waktu tempatan

3 comments:

  1. btw,ak just nak ckp ak cube xmenyesal ap yg tlah blaku kt ak wlau apapn
    cuz,msti ad hkmah di setiap kejadian.
    sapa bdk ni hah?mcm nk cubit jek

    ReplyDelete
  2. beb, jgn menyesal.
    sebaiknya kau heading ke dpn
    nnti kalau kau asik nyesal,
    kau rasa kau useless!

    kakak aku ckgu tadika,
    so ni student diaa
    cute kan!

    ReplyDelete
  3. oh student akak ko..comel
    igt anak sedara ko or jiran2 ko
    no la,xnyesal..

    ReplyDelete

Beramal ketika bercakap