Wednesday, July 7, 2010

Common Sense #01


Okay. Sejujurnya aku ni, leaking of common sense. Itu antara kelemahan akulah kan. So bila kawan-kawan aku share sesuatu, agak selalu aku akan membalas:

'OHH, eaaa, ye ke? Baru tahu siaaa!'

Memang memalukan. HAHA. Contoh pagi tadi, setelah kekalahan Brasil memang aku agak frustlah nak tengok World Cup. Jadi, biasanya ada apa-apa perlawanan Abah yang bagi tahu result.

Macam biasa dalam kereta Abah dengan aku akan borak-borak pasal World Cup. Abah pon mula cerita :
'Netherlands menang lawan Uruguay. Tiga Dua. Netherlands masuk final. Sekarang tunggu Spain lawan dengan German untuk tahu siapa lagi masuk final.'

Aku dengan poyonya cakaplah
'Belanda dah kalah ke? Yes Yes. Nasib Belanda tak masuk final! Tulah bajek sangat kalahkan Brasil tuari.'

Abah
'Belanda dengan Netherlands tu binatang yang samalah Nini.'


Errrkkk. Eaa? Ye je? -..-

Tak pasal-pasal malu pagi tadi. Cehh.

Kenapa aku tak sokong Belanda? Sebab Belanda pernah jajah Tanah Melayu. So sekarang aku on Germany side! HEHE.

Btw, harini jari jadi Kim Bum gua-lah!
Tekan sini untuk usha gambar Kim Bum gua. HAHA
Oppa Kim Bum, sarang chukka hamida! :P

ditulis tepat oleh Cik EZATULHANIBINTIYUSOFAKMAR pada
07/07/2010 jam 2:21petang waktu tempatan

5 comments:

  1. haaa tahu takpe
    mana boelh support negara yg penah menjajah kitaaa

    ReplyDelete
  2. kan!
    tgk
    aku ada semangat patriotisme

    ReplyDelete
  3. harharhar germany pun penah jajh tanah melayu laaaaa :D

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. -.-
    wait.
    eh germany mana pernah jajah tanah melayu?
    erkk

    ReplyDelete

Beramal ketika bercakap