Monday, April 26, 2010

hitam =.="

Semua orang cakap aku hitam dah. Ada tu cakap aku patel(keling). Ahh, sedih siaa. Sekarang aku duduk rumah pakai krim je. Pakai banyak-banyak. Biar nanti putih balik.

Duduk rumah buat homework. Homework banyak. Biasalah, nak dekat Mid-year testkan? Kenalah work hard sikit. Tapi kadang-kadang adalah aku menjengah-jengah ke blog orang.


Tapi, geli aku baca ayat-ayat diorang. Erkkkk ..

Seriously, aku tak suka blog yang sangat express out all the felling. Contoh;

Sayang, I tak sangka you buat I macam ni. Kenapa you sanggup tinggalkan I? I ada buat salah ke? Kalau ada, apa salah I. I sanggup perbaiki diri I, jadi lebih baik, tapi you janganlah buat I macam ni.


WALAOO. Mungkin dia ingat 'sayang dia' akan baca blog dia, tapi matured la sikit. Guna ayat macam tu? Kalau ayat macam tu, hantar massage handpone bolehlah ann? Mungkin dia anggap blog tu diary, tapi aku rasa, blog ni tatapan umum. Tak payahlah sampai terlalu over express.

Mungkin dia pikir,
BLOG AKU, AKU PUNYA PASAL LAH, KAU SIBUK PAHAL?

Kan kan? Buat blog ni free, bukan berbayar. Kalau buat blog berbayar tak apa juga. Ni takat blog free of charge macam tu, dah nak over-over sampai macam tu sekali.


Hidup ni berbeza, kita tak boleh fikir diri kita je. Self-interest. Kita kena fikir orang lain juga.


Macam yang cikgu aku penah cakap;

Kalau kita nak tahu kekurangan diri kita, tanyalah musuh kita.
Jangan tanya sahabat kita.
Sebab sahabat kita kadang-kadang menipu, untuk jaga hati kita.
Kan?




Okay, fine! Aku tak tahu apasal entry aku macam ni?
=.="

ditulis tepat oleh Cik EZATULHANIBINTIYUSOFAKMAR pada
26/04/2010 jam 4:33petang waktu tempatan




0 comment(s):

Post a Comment

Beramal ketika bercakap